Tips til at få en hurtigere wordpress hjemmeside

Når du driver en hjemmeside, en blog eller en webshop, så er noget af det vigtigste hvis du ønsker at komme til tops på google, at du har en hjemmeside der ikke er alt for langsom. For hvis du har en yderst langsom hjemmeside, som tager en evighed at loade, så vil google lynhurtigt opdage det og få dig sat længere ned på søgeresultaterne. Men det er faktisk ikke særligt meget der skal til for at du får en hurtigere hjemmeside.

Derfor har vi lavet nogle tips til dig der ønsker at få en hurtigere hjemmeside:

Få komprimerede dine billeder

Noget af det mest tunge på din hjemmeside, er dine billeder. Ofte så glemmer mange at komprimere deres billeder og de fylder nemlig utroligt meget. Det vil betyde at når du besøger en hjemmeside som har mange store billeder, så går der noget tid før siden har fuldt ud loadede disse billeder, hvilket vil gøre at din hjemmeside vil have en lang loadtid.

Du bør altid ændre størrelsen på dine billeder inden du læger dem op på din hjemmeside. Jeg plejer eksempelvis at redigere størrelsen i photoshop, men du kan også bruge nogle af de gratis alternativer der findes på nettet. Dog findes der også forskellige pludins til wordpress som imagify og lignende som kan gøre det for dig og endda fjerne op til 66 % af størrelserne på filerne. Hvis du har mange billeder på din side, så kan det gøre en markant forskel.

Få styr på din cache

Du bør få styr på din chache, som laver en version af din hjemmeside som er gemt på din server. Det gør nemlig at folk der allerede har været inde på din hjemmeside har en gemt version de kommer ind på i stedet for at de skal ind og hente hele din kode på siden igen. Her kan du bruge et plugin som WP Super cache, som gør dette for dig, så du ikke manuelt skal gøre noget som helst.

Få en hurtig server

Noget der har en kæmpe betydning for din hjemmesides hastighed, er at du har en hurtig server. Det her punkt må du altså ikke spare på, hvis du ønsker at få en lynhurtig hjemmeside. Eksempelvis på https://mit-bredbaand.dk/udbydere-telenor/ har de sørget for at få en hurtig server, som betyder at næsten lige meget hvor i verden du besøger siden, og uanset hvor mange tunge filer der er på deres hjemmeside, så vil de stadig ligge i toppen på google, fordi deres side er lyn hurtig.

Google er nemlig i de senere år begyndt at gå meget op i hvor brugervenlig de forskellige hjemmesider er, hvilket også betyder hvis deres bots lander på en langsom hjemmeside, så kan de se det, hvilket giver en dårlig brugeroplevelse og derved bør denne side ikke være i toppen af google.

Med en lynhurtig server, så kan du også have en mere stabil oppetid og hjemmesiden kan håndtere flere besøgende uden at der kommer ustabilitet eller nedetider.