Fun facts om Google

Google er den mest brugte søgemaskine og den side, man refererer til, hvis nogen spørger om noget, som de nemt kunne søge sig frem til på internettet. De fleste kender til den lidt flabede sætning ”Lad mig Google det for dig”. Du har måske nogen gange undret dig over, hvorfor der kommer en mærkelig sætning op helt automatisk, når du begynder at skrive ”Hvordan får man…” eller ”Hvilken…”. Dette giver dog et praj om, hvad det er, som folk søger mest efter.

De mest googlede ord og spørgsmål i år 2017

Google opgiver selv hvert år en liste over, hvad folk har søgt mest på. Danskernes søgninger viser bl.a., at vi især er glade for de sociale medier og nyheder (eller sladder) i BT og Ekstra Bladet. I Danmark har vi i 2017 især søgt på ”ekstra bladet nyheder”, ”bt nyheder”, ”yt”, ”facebook login” og ”yousee”. Generelt søger danskerne også på ord som: ’translate’, ’oversæt’, ’dba’, ’eboks’, ’danske bank’, ’netflix’, ’skat’, ’gul og gratis’, ’jobnet’ og meget mere. Når det kommer til spørgsmål, har danskerne især søgt på: ”Hvor mange hedder?”, ”Hvilken uge er vi i?”, ”Hvad kan jeg blive?” og ”Hvor meget kan jeg låne?”. Det er altså nogle typiske hverdagsspørgsmål, som man ofte tænker over, der også bliver søgt mest efter.

De mest googlede danske personer i år 2017

Peter Madsen: Det er måske ikke den store overraskelse, at ’Peter Madsen’ er et af de mest googlede danske personer i år 2017. Manden, der først vakte opsigt med sin ubåd, hvor journalisten Kim Wall også var ombord og efterfølgende forsvandt. Herefter kom den lange, store retssag, hvor Madsen nægtede sig skyldig i drabet på hende og til sidst tilstod han endelig for sin forbrydelse.

Caroline Wozniacki: Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki står på andenpladsen over de mest googlede danske personer i år 2017. Selvom man måske ikke er fan af tennis, ved man alligevel godt, hvem stjernespilleren Caroline Wozniacki er. Derfor behøver det ikke nødvendigvis kun at være folk, der ser eller spiller tennis, som har søgt efter lige hende på Google.

Prins Henrik: Et af de store taleemner i år 2017 har været Prins Henrik, som gik på pension fra de mange royale arrangementer og kom med nogle mærkværdige udtalelser, som hang sammen med prinsens demens. Ikke længe efter døde Prins Henrik, som efterfølgende blev hyldet for sine gode og sjove øjeblikke som Danmarks prins.

Sådan søger du rigtigt på Google

Du tænker måske, at det er unyttig viden, at skulle vide, hvordan man søger på Google. Man kan i princippet søge ligesom man har lyst, men hvis man leder efter noget helt bestemt, som måske også er vigtigt for en eksamensopgave eller en arbejdsopgave, kan det være smart at vide, hvordan man finder frem til det med det samme. I stedet for at stille spørgsmål, kan det f.eks. være en god idé, at søge på et specifikt ord, som beskriver det, du leder efter.