Undgå stress og sygemelding

Annonce

Flere og flere sygemeldes dagligt af stress. Det er ikke kun virksomhedsejere og højt uddannede mennesker, som går ned med stress. Det gælder også unge mennesker, som knapt er begyndt på arbejdsmarkedet. Grundlæggende er det fordi der ligger en forventning om, at sabbatår er uønskede og at vejen frem udelukkende er hårdt arbejde og høje uddannelser. Det ligger et pres på os, således at når virkeligheden rammer – også det personlige liv – så knækker vi. Læs herunder, hvordan du kan forebygge det hos dig selv.

Find et frirum

Når du arbejder meget og måske har en tendens til, at tage arbejdet med hjem, så er det en god ide at planlægge din tid, hvor du skriver ”mig-tid” i kalenderen. På den måde tvinger du dig selv til at holde fri. I det rum af tid, skal du finde noget du kan lide. Det kunne måske være et online casino spil. Det kunne også være at du vil begynde at meditere, således du lærer at filtrere unødvendige tanker fra.

Kend dine grænser

Det essentielle er, at du skal kunne turde at sige fra. Du skal med andre ord kende dine grænser og ikke være bange for at italesætte dem. Så snart, at du føler dig overbelastet, så tag fat i din arbejdsgiver og snak med ham/hende om, hvordan I sammen kan skabe en arbejdsplads, som giver mening for dig. Skulle uheldet være ude og du sygemeldes, så er det vigtigt at du er med i en a-kasse, så du stadig har et økonomisk sikkerhedsnet under din sygemelding.

Bed om hjælp

Hvis du kan mærke, at bærret er ved at flyde over, så skal du ikke være bange for at bede om hjælp. Brug dit netværk og dine muligheder i det danske sundhedssystem. Gå til din læge og snak med ham/hende. De ser ofte tilfælde af stress-relaterede sygdomme og kan give dig en lægeerklæring på sygdom, som kan give dig en pause på et par uger, hvis du blot har brug for en lille pause. Det er ikke tegn på svaghed at bede om hjælp, men blot et udtryk for at du er stærk nok til at kunne passe på dig selv.