Sådan søger du dig frem til den bedste advokat

Der var engang, hvor det at hyre en advokat var en relativt dyr og besværlig proces, og du kunne aldrig vide, om den advokat du fik fat i, var specielt god på netop det område, du havde behov for.

Det er blevet nye tider. Nu finder du din advokat på nettet, vælger den ydelse, du har behov for, til en gennemsigtig og fair pris og med total gennemsigtighed.

Løsningen er at finde en advokat over nettet. Nemadvokat kunne være et godt bud på en nem måde at finde en fremtidig samarbejdspartner.

Dog er der nogle ting, du skal huske at gå efter, når du leder efter en advokat, for der kan sagtens være nogle faldgruber, når du leder efter en advokat på nettet.

Den første er, at du skal kunne se, hvem der står bag hjemmesiden. Det kan godt være, du kommer ind på en side, der præsenterer en advokat, men hvem er personen eller organisationen bag?

Er den, der står bag siden i virkeligheden uddannet advokat, eller er der tale om en jurist? Det skal så lige siges at jurist og advokat ikke er det samme.

Kan du få en tydelig pris på den opgave, du gerne vil have løst, og er den inklusive moms, eller er det sådan, at du først får et estimat, når du har forpligtet dig?

Er personen eller organisationen medlem af Advokatsamfundet, og er dermed underlagt et tilsyn, der sikrer dig, at advokaten er uafhængig og har integritet?

Husk desuden at se på, hvad andre siger om advokaten, da det kan godt give et billede af firmaet eller personen.

Husk at være kritisk, før du accepterer

Selv om det er blevet nemmere at hyre en advokat over nettet, så skal du stadig bruge din kritiske sans, før du forpligter dig til et samarbejde. Det kan godt være, at det er nye tider på visse områder, men ikke på alle.

Heldigvis giver nettet i dig i mange tilfælde også den mulighed, at du kan gå ind og se, hvordan din måske kommende advokat ser ud. Er det en person der ser tillidsvækkende ud? Er det sådan en person, du gerne vil have, skal håndtere din sag?

Det vigtigste for dig er, at du har tillid til den person, der skal påtage sig sagen. Tillid til, at der er den fornødne faglighed, og du får adgang til rådgivning af høj kvalitet, der har en værdi for dig.

konkurrence mellem advokater.