Sådan mindsker du dit overforbrug

Sponsoreret indlæg.

Som vi alle ved er klimaforandringer en realitet, og en af de store syndere er vestens overforbrug. Mange af os er vokset op i en køb-og-smid-væk-kultur, og derfor tænker vi måske ikke over, hvor skadeligt denne livstil egentlig er. Men de seneste par år er vi blevet mere og mere opmærksomme på, at vores livstil ødelægger planeten, og hvis vi vil sørge for, at der er en jord til vores børn og børnebørn, så skal vi til at gøre noget. Det kan dog være svært at finde ud af, hvad man som enkeltperson selv kan gøre for at modvirke verdens overbrug, så derfor kommer vi med 3 idéer, som kan få en stor betydning i sidste ende.

Sy dit eget tøj

Et sted at starte er at købe brugt tøj og herefter sy det om og personliggøre det selv. Ved at købe brugt tøj skåner du miljøet, fordi der ikke skal produceres og transporteres nyt tøj. Du kan også sy dit eget tøj helt fra bunden. På den måde kan du måske ændre dig selv, fordi det forhåbentlig kan få dig til at sætte pris på det tøj, du allerede har, så du ikke får lyst til hele tiden at købe nyt. Når du selv skal sidde og tråde nålen, sy hver eneste sting og trævle det hele op, hvis du syr forkert, forandrer du måske dit syn på det billigt producerede tøj i butikkerne, som forurener en masse både under produktionen og transporten. Undersøg markedet, og find en symaskine, der kan holde længe og som samtidig er til at betale.

Betal med kontanter

Vi kender det alle sammen – man bipper bare dankortet på terminalen, og så er der betalt. Man skal ikke engang skrive pinkode længere, og det betyder for mange, at det er svært at have overblik over, hvor mange penge man egentlig bruger. Hvis du vil mindske dit overforbrug, kan du med fordel bytte de poster, som du har overforbrug i, ud med kontanter i stedet for kreditkort. På den måde får du mere kontrol og overblik over din økonomi.

Spis op

Det er vigtigt, at vi får styr på vores madspil, hvis vi vil mindske verdens overforbrug og ikke længere drive rovdrift på jordens ressourcer. Når du handler, bør du kun købe det, du faktisk skal bruge, og når du laver mad, skal du kun lave den mængde, I rent faktisk kan spise – ellers må du fryse resterne ned. Små skridt kan ende med at gøre en verden til forskel.