Sådan får du flot og sundt hår

Sponsoreret artikel

Det kan somme tider være en smule vanskeligt at holde sit hår både smukt, stærkt og velplejet. Vind og vejr har det med at rode godt op i manken, som både slider på hårstråene, samt ugler hele frisuren til. Samtidig tager hårelastikker, hårspænder og andet hårpynt eller håropsætning sin tørn med at slide på parykken, og ens egne hænder og fingre fedter håret til og slider yderligere på hårstråene, når man kører fingrene igennem for en hurtig ”frisering”, skubber pandehåret en smule væk fra ansigtet, eller når man krammer krøllerne godt op for at skabe liv og volumen. Mange mennesker ender med at bruge rigtig mange penge på ture til frisøren, men det kan både gå hen og blive meget dyrt og meget tidskrævende.

Derfor får du her fire gode råd til, hvordan du selv kan pleje dit hår, så du slipper for de mange frisørbesøg, samt så dit hår fremstår smukt og velplejet.

  • Brug den rigtige shampoo, men hold igen: Vælg en shampoo, som renser dit hår og din hovedbund, men brug den kun cirka to gange i ugen, da det slider meget på hårstråene.
  • Vær opmærksom med hårtørreren, krøllejernet eller glattejernet: Brug aldrig disse varmebehandlere på vådt eller fugtigt hår og brug altid et varmebeskyttende produkt inden.
  • Brug en god hårkur: Dette er en god idé at bruge to til tre gange om måneden i de lange spidser. Lad det sidde i fugtigt hår i cirka femten minutter og skyl derefter håret grundigt.
  • Brug håndklædet rigtigt: Pas på, når du tørrer håret med håndklædet efter et bad. Det er vigtigt ikke at frottere håret med håndklædet, men derimod ”kramme” håret med håndklædet og derefter svinge håndklædet om det våde hår, så det kan opsuge så meget fugt som muligt. På denne måde slider håndklædet ikke unødigt meget på håret.