Sådan får du flere læsere på din blog

Er du blogger? Så vil du helt sikkert gerne have rigtig mange læsere. Det kræver arbejde at få en bred læserskare, men det kan sagtens lade sig gøre med den rette planlægning. Herunder får du en guide til, hvad du kan gøre for at få flere læsere på din blog.

Samfundsrelevante blogindlæg

Skriv blogindlæg om tekster der indeholder et samfundsrelevant emne som kan fange læseren. Det kunne f.eks. være et emne som rygning. Her har du mulighed for at påvirke læseren til at droppe tobaksrygning. Beskriv de ulemper der er ved tobaksrygning og foreslå dine læsere alternativer som f.eks. nikotinplaster og e-cigaretter.

Flere og flere unge mennesker begynder at ryge, så kan du påvirke én eller flere læsere til at kvitte smøgerne, er det et bravt resultat.

Suppler med aktivitet på andre sociale medier

Du har sikkert allerede en profil på Instagram og Facebook. Du kan med fordel gøre dine følgere opmærksomme på nye blogindlæg på disse sociale medier. Suppler din blog med billeder fra din hverdag på Instagram. Det giver dine læsere et tættere forhold til dig, hvilket hjælper læserne til at fastholde interessen for din blog.

Læg gerne en strategi for hvornår og hvor ofte du vil lave et nyt blogindlæg eller opslag på de sociale medier.

Deling af din blog

Det kan være en god idé at lave et nyhedsbrev, hver gang du lægger nye blogindlæg ud på bloggen. På den måde får nye og eksisterende læsere besked, hver gang bloggen er blevet opdateret.

For at få endnu flere læsere kan du evt. afholde en konkurrence på Facebook eller Instagram, hvor folk skal dele dit opslag. Dette er effektivt for at få bloggen ud til mange mennesker. Der er dog visse regler der skal overholdes, når du afholder en konkurrence på de ovenstående medier. Tjek derfor op på reglerne inden du går i gang.