Sådan bliver du ekspert på et nyt område

Annonce

Kender du den følelse af, at få en ny og markant interesse, indenfor et emne du ikke før kendte til? Måske hørte du nogle snakke om krigen mellem Skotland og England, og følte en indre ild brænde, for at vide mere om emnet? Eller læste du overordnet om de forskellige filosofiske tankegange i en artikel, og besluttede at du vil have et endnu større kendskab til det? Hvis du er typen, som elsker at have en bred vifte af viden, og som vil forbedre dine Trivia Pursuit evner, vil du i denne artikel finde kreative råd, til hvordan du nemt får ny viden om et emne.

Lyt til podcast, ted-talks, og foredrag

En nem måde at lære nye emner at kende, er ved hjælp af podcasts. Podcasts er ideelt til den travle person, som ønsker at bruge tiden på vej til arbejde, om end det er i toget, bilen eller cyklen, mere produktivt. Man kan finde podcasts igennem Google, Apple, Spotify og så videre, og der findes podcast indenfor stort set alle emner. Ofte er podcasts lavet af folk med ekspertise indenfor et vist område, men det kan også være lavet af uprofessionelle som blot brænder for at formidle viden, eller de kan også blot omhandle personlige meninger. Ønsker du en dybere viden end hvad podcast kan give dig, kan du vælge at se Ted-talks. Ted-talks kan man både finde på YouTube, og på andre sider, og de er ofte lavet af professionelle. Ønsker du at lære endnu mere om et emne, kan du undersøge om der er foredrag indenfor det. Ofte rejser professorer og professionelle rundt i landet, og formidler deres viden til et publikum.

Brug dine søgemaskiner kritisk

En populær søgemaskine, som mange bruger som det første, er Google. Dog findes der mange flere søgemaskiner herudover, og det kan ofte være en god idé at bruge et alternativ til Google, hvis du leder efter akademiske artikler. Når du leder efter viden om et nyt emne, er det vigtigt at den viden du finder frem til, er korrekt. Derfor skal du altid bruge dine søgemaskine kritisk. Ender du eksempelvis inde på Wikipedia, er det svært for dig, at sikrer at den viden er korrekt. Finder du akademiske artikler som du ønsker at gemme, kan du investere i et USB-stik fra kingston. Ved at bruge et USB-stik kan du gemme både dine artikler, men også billeder, på et sikkert eksternt drev.