Optimer din sikkerhed når du arbejder med SEO

Annonce

Der er mange forholdsregler at tage når du laver SEO-arbejde. Du har forhåbentlig allerede sørget for at dit kodeord er lige så stærkt, som sikkerdigital.dk anbefaler det. Men det er ikke altid nok. Selvom de færreste ved, hvad VPN står for, så kan det være en god idé at sætte sig ind i. Læs med i denne korte introduktion til hvad der ligger bag de tre bogstaver, og find ud af om det er noget for dig.

Hvorfor du skal have en VPN

Virtuelt privat netværk er betegnelsen som VPN dækker over. Det er en tjeneste som krypterer al din trafik, du foretager dig på internettet. Gennem en fjernserver skjules al din aktivitet nemlig.  Serveren stilles til rådighed af en virksomhed som udbyder VPN-tjenesten. Måske tænker du at det lyder lidt voldsomt, at du skal skjule din trafik. Du gør jo selvfølgelig ikke noget som du ikke må. Men det handler ikke kun om at skjule din internettrafik. Det handler i højere grad om at beskytte dine egne, private oplysninger. VPN muliggør at beskytte dine personlige data og din identitet online. Helt enkelt kan det siges at tjenesten højner din sikkerhed på forskellige sider på internettet. Hvilket vil sige, at dine oplysninger er meget sværere at få fat i for potentielle hackere, som kunne være interesseret i den slags.

Men er en VPN altid nok?

Det helt enkle svar er: ”nej”. Det er også vigtigt at du installerer andre ting på din computer, som kan beskytte dig mod uønsket aktivitet. Det kunne for eksempel være en eller anden form for antivirusprogram. Læs en af vores tidligere artikler ”Optimer din computers sikkerhed med Northguard”, hvor vi anbefaler et helt særligt antivirusprogram. Hvis du installerer det, eller et andet program der virker lige så godt, så kan du føle dig helt sikker når du surfer rundt på nettet, uanset om du tjekker vejret eller læser de seneste fodbold nyheder.