Meld dig ind i en a-kasse og sikre dit fag

Annonce

I dag findes der et væld af professioner på tværs af fag du knapt vidste fandtes. Derfor specialiserer de fleste sig, således muligheden for et arbejde, efter endt uddannelse, er større. Et arbejde er mere end blot et arbejde for de fleste. Derfor anvendes ordet arbejdsidentitet i daglig tale. Vi bruger et utal af timer på arbejdet i løbet af vores liv og med den stigende pensionsalder, skal vi blot bruge endnu flere. I dating-processer dømmer vi folk ud fra arbejde og uddannelse, når vi skal have hjælp i det private, søger vi folk med et bestemt arbejde og vi huser en masse fordomme om de mennesker, der har en bestemt profession. Derfor er det ekstra svært, når vi bliver ledige, for hvad er vi så? Du skal derfor sikre dig, både mens du er i arbejde, men også til hvis uheldet er ude, og du ikke længere har din arbejdsidentitet.

En a-kasse til hvis uheldet er ude

En a-kasse har til opgave at støtte dig økonomisk under ledighed. Her får du udbetalt dagpenge af a-kassen, så du slipper for at søge kontanthjælp hos kommunen. Det kræver dog at du har været medlem af a-kassen et år forinden du behøver den økonomiske støtte. Meld dig ind i en a-kasse allerede i dag, så du er sikret hjælpen, når uheldet er ude. Endvidere kræver udbetalingen, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet og at du har arbejdet sammenlagt 52 uger indenfor de seneste tre år. At stå tid til rådighed for arbejdsmarkedet kræver, at du vil kunne varetage et arbejde med en dags varsel og at du er aktivt jobsøgende. Dette skal indberettes til jobcenteret. Det kan en fagforening dog hjælpe dig med. Læs med herunder og se, hvilken sammenhæng a-kassen har med en fagforening.

En fagforening til at sikre dig

De fleste er af den overbevisning, at en fagforening og en a-kasse uløseligt er det samme. Det er det ikke, men det er meget vigtigt og godt at være medlem af begge dele. A-kassen står får den økonomiske sikring, mens fagforeningen sørger for din juridiske sikkerhed. Mens du er i arbejde, forhandler fagforeningen overenskomster med din arbejdsgiver. Disse sikre dig gode arbejdsforhold, men også en god løn. Danmark er et af de eneste lande, som ikke har en minimumsløn nævnt i lovgivningen. Dette gør at lønnen for nogles vedkommende kan blive meget lav, men dette forhandler fagforeningerne sig ud af.

Når du er ledig, er fagforeningerne til stor hjælp med at vejlede dig i at skrive en bedre jobansøgning, men de kan også hjælpe dig med at styrke dit CV. Dette gælder også mens du er i arbejde. De udbyder nemlig en lang række kurser til din profession, som kan give dig et bedre og mere bredt CV, der kan være attraktivt for mange virksomheder. Det sikre dig i dit fag, så du altid har de nyeste kurser og derfor ikke ”forældes” indenfor nye systemer og arbejdsopgaver, som effektivisering og digitalisering som oftest medfører i dag.