Kom til tops i søgeresultaterne og øg din omsætning

SEO er ligesom fodbold – du vinder kun noget ved at ligge i top 3. SEO – også kendt som søgemaskineoptimering – er dog langt fra lige så nemt at forstå som fodbold, for SEO er ikke en enkelt disciplin men mere et paraplybegreb over en række discipliner, som tilsammen udgør SEO-indsatsen. Derfor vælger mange også at ansætte et professionelt SEO-bureau til at varetage deres SEO-arbejde, når de vil tops i søgeresultaterne.

Morning Train er et SEO bureau, som er kendt for sine stærke SEO-løsninger, og med sine snart 8 års erfaring og mange succesfulde SEO-projekter bag sig kan bureauet siges at være eksperter inden for området.

Men hvad er det helt præcist, at Morning Train gør, som har givet dem succes? Der er to ting på spil her: Dygtige og dedikerede medarbejdere og en mestring af SEO-arbejdets centrale discipliner. Vil du gerne vide mere om disse kernediscipliner, kan du læse videre neden for.

 

Teknisk SEO

Ethvert bureau som kalder sig selv professionelt SEO-hus, skal have styr på, hvordan teknisk SEO fungerer, og hvordan det i høj grad har en indvirkning på det samlede SEO-arbejde.

Teknisk SEO går ud på at optimere de faktorer, som er knyttet til et websites tekniske opbygning – det vil sige kodningen. Teknisk SEO er mere en disciplin, der foregår ”behind the scenes”, men ikke desto mindre kan arbejdet gøre en kæmpestor forskel på din rangering i søgeresultaterne.

Når man arbejder med teknisk søgeoptimering, kan man arbejde med flere ting, der tilsammen vil skabe en synlig effekt. Disse ting kunne for eksempel være gennemgang af websitets kodning med henblik på at vurdere kvaliteten af den programmerede kode. Det kunne være en vurdering af, hvor overskuelig websitets strukturelle opbygning er. Det kunne også være, at der bliver kigget på, hvor hurtigt dit website er.

En vigtig faktor, som man altid bør kigge nærmere på, er, om sitet er optimeret til at blive vist på mobile enheder. Næsten alle mennesker i Danmark har en smartphone og bruger den gladeligt i hverdagen, og derfor ville det være at skyde sig selv i foden, hvis ens site ikke er programmeret til at blive vist på en telefon eller tablet.

 

Linkbuilding

Linkbuilding er en essentiel disciplin inden for SEO, og laver man ikke linkbuilding, frarøver man mere eller mindre sig selv fra en god placering på søgeresultaterne. Linkbuilding handler om at skaffe links til sit website.

I Googles øjne tæller et link til dit site som en anerkendelse af dit site, så jo flere links der peger mod dit site, desto nemmere bliver det for Google at genkende din relevans for dit emne. Og det vil blive belønnet med en god placering.

Men det er ikke kun vigtigt med kvantitet. Selv om det er godt at have mange links, der er rettet mod dit site, så skal linkene også være af god kvalitet. Hjemmesiderne som refererer til dig, skal være af god kvalitet med mange besøgende og have et godt søgemaskine-renomme selv.

 

Tekstforfatning

Et kendt ordsprog lyder ”content is king”, og der er noget om det. Uanset hvor hurtig din hjemmeside er, uanset hvor god din kode, uanset hvor mange kvalitetslinks du har, så vil Google ikke give dig en god placering på søgeresultaterne, medmindre dit website har godt content.

Godt indhold tiltrækker læsere, og rigtig godt indhold får læsere til at dele indholdet. Google vil lægge mærke til brugernes aktivitet, og hvordan de er forbundet til dig, og som følge af dette vil du blive belønnet med en fin placering.

Google vægter altid brugervenlighed højst og for at opnå et site, der er brugervenligt på alle led og kanter, kræves det, at du får de tre oven nævnte SEO-discipliner til at gå op i en højere enhed.