Hvordan får du råd til det, du drømmer om?

Vi kender det alle – vi har fået øje på noget, vi bare MÅ eje, men pengene rækker ikke. Måske er det en rejse, du har drømt om længe, et fladskærms-TV, en iPhone, en sød hundehvalp eller noget helt femte? Mulighederne er mange, men det kan være frustrerende, hvis du ikke kan få enderne til at mødes økonomisk.

De fleste ting i livet koster penge, og det kan være surt, hvis køleskabet går i stykker, eller bilen skal repareres. Du kan herunder læse mere om, hvordan du får råd til det, du ønsker dig. 

Start med at få styr på økonomien

Åh nej – det lyder både kedeligt og uoverskueligt, men det behøver det slet ikke være. Du kan starte med at se, hvor stort et rådighedsbeløb du har og måske spare lidt op af det. Har du lån i forvejen, kan du prøve at betale dem ud eller samle dem i ét lån ved hjælpe af denne side.

Det bedste er at lægge et budget, så du kan se, hvor mange penge du vil have hver måned. Med et budget forsvinder dine penge ikke hen, hvor du ikke kan finde dem, og du vil få en følelse af at have styr på din privatøkonomi.

Spiller økonomien, så overvej et lån

Har du ikke mulighed for at rydde mere op, end du har gjort, og kan din økonomi bære et lån? Så kan du overveje denne mulighed, hvis du tænker: “lån penge rentefrit på nettet, kan jeg det?” – og det behøver ikke være mere besværligt eller uigennemskueligt end i banken.

Fordelen ved et lån er, at du får råd til dine ønsker med det samme – stort set uden ventetid. Det eneste, et lån kræver, er at du har råderum i økonomien til at tilbagebetale lånet indenfor den aftalte tidsramme.

Er du tålmodig, så spar op

Selvom et lån kan virke fristende, findes der dog en løsning, der er langt mere fornuftig – nemlig en opsparing. En opsparing koster dig ikke penge, og du kan ret nemt spare mange penge op med lidt god vilje og rygrad.

Sparer du op til noget, der koster 1.200 kroner, kan du f.eks. nøjes med at sætte bare 100 kr. til side hver måned i et år, og du vil have råd. Du bør huske på, at mange “bække små gør en stor å” – og din bankmand vil være glad.