Bliv politisk aktiv – for din egen og samfundets skyld

Annonce

Hvis du har stået til folketingsvalg og fundet ud af, hvem du skulle sætte kryds ved to minutter inden, så kunne det være, du skulle overveje at udforske den politiske verden lidt mere. Selvom mange måske tænker spindoktorer, mudderkastning og snyd, når de tænker politik, så er politik altså en fundamental del af vores verden. En verden, hvor man ikke kan råbe op om problemerne, hvis ikke man prøver at gøre noget ved dem. Der er mange måder, du kan deltage aktivt i politik på, så her er nogle gode råd, hvis du gerne vil kaste dig ud i politik.

Hvor skal jeg starte?

En god start er at orientere sig, om hvad der sker i Danmark og i resten af verden. Du kunne vælge at læse en liberal avis og f.eks. læse artikler om globaliseringen, og hvordan den påvirker Danmark. På avisen kan du læse forskellige artikler og debatter for at prøve at danne din egen mening om emnet. Hvis man vil være politisk aktiv, så er det altså en god idé at læse nyheder, så man kan have en holdning til forskellige emner. Derefter kan man vælge at melde sig ind i et politisk parti, når man har læst et partiprogram, der passer til ens holdninger og principper.

Hold dig orienteret

Udover at læse aviser, så er det en god idé at holde øjnene åbne i din hverdag. Det kan være, du oplever noget uretfærdigt på arbejde eller opdager nogle mærkelige regler ift. SKAT eller flytning som du synes, der skal gøres noget ved. Man kan sagtens være politisk aktiv ved at blande sig i debatten om mindre ting, der kan have stor betydning for mange mennesker.

Klima er, som de fleste ved, et brændende punkt på dagsordenen. Der er mange forskellige holdninger, til hvordan man skal handle. Hvis du mener, at man ikke må gå på kompromis for klimaet, så kan du vælge at ytre dig på forskellige fora, hvor det er nemt og hurtigt at få udtrykt sin holdning. Hvis du har den holdning, at der skal gøres noget ved klimaproblemerne, så kan du tage til klimademonstrationer eller prøve at gøre noget ved dit eget forbrug og hjælpe klimaet den vej.